Кадър БТВМатематик изчисли кога вирусът ще стане пиков у нас. При

...
Кадър БТВМатематик изчисли кога вирусът ще стане пиков у нас. При
Коментари Харесай

Математикът Томов: Делта ще набере скорост у нас през август

Кадър БТВ

Математик пресметна по кое време вирусът ще стане пиков у нас. 

При по-преносимия вид на ковид би трябвало да имаме по-затегнати ограничения, да се учи през ден и да се тестват постоянно едни и същи лица. Това мнение изрази пред Лъчезар Томов, математик и учител в Департамент " Информатика “ на Нов български университет. Според него следва да се употребяват и маски с по-висока степен на отбрана.  Неправилно е да се ръководи зараза единствено по заболеваемост, би трябвало да се ръководи през репродуктивното число, разясни той в коментара си по показания през вчерашния ден от здравния министър проект за ръководство на здравната рецесия при последваща вълна.

Колеги на Томов са дали на Министерството на здравеопазването публикация с разбор за ръководство на риска, заяви той. В нея се предлага да не се разчита на закрепени равнища на заболеваемост, тъй като това е работило при китайския вид на Covid-19.

" Не се ръководи по този начин нестабилен развой. Някои ограничения би трябвало да са непрекъснато, да не изчезват, а други – да се разхлабват или стягат съгласно цифрата R “, съобщи Лъчезар Томов в предаването " Преди всички “.

Не се регистрира, че всеки идващ вид на вируса е все по-заразен и все по-трудно се ръководи, акцентира математикът и добави, че при затваряне в тъмночервената зона на равнище 9 000 приети в болница се чакат най-малко 15 хиляди приети в болница.

" Затваряхме на доста по-ниски равнища при предходните две талази “, предизвести той.  

Разпространението на един вид не зависи от ограниченията, които се взимат по отношение на него, посочи Лъчезар Томов.

" По броя случаи дневно не зависи това за какъв брой време той ще стане преобладаващ по отношение на другите. Това за какъв брой време става преобладаващ зависи от съотношението на неговото число R по отношение на това на предходните разновидности. “ 

До края на юли - началото на август Делта разновидността ще стане преобладаващ у нас, счита Лъчезар Томов. Той предвижда, че " може да има вълна, която даже е по-лоша от предходните “, само че посочи, че към момента има неразбираеми параметри.

Трябва да се направи всеобща имунизация, безапелационен е Томов. Според него имунизацията е като налозите – колкото имаш независимост да си плащаш налозите, толкоз имаш и да се ваксинираш.

Относно нарасналата заболеваемост в Израел на фона на високото имунизационно покритие в страната, Томов означи, че заболеваемостта измежду имунизирани не е проблем:

" В Израел нямаме смъртност. Сравнете с Русия – Русия е на нашето равнище на имунизация. “

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР